Przepis na omlet. Policzone kalorie.
- Paulina Ponder
- 19 lut
- 1 minut(y) czytania
Jeśli lubicie śniadania na słodko to mam dwa Was bardzo szybką, prostą w wykonaniu propozycję. 'Naleśnikowaty' omlet z borówkami i masłem orzechowym.

Całość to 449 kcal
20.47 g białka
20.54 g tłuszczu
46.34 g węglowodanów
Aby go przygotować potrzebujemy
2 jajka M
40g mąki orkiszowej
100 ml napoju migdałowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
100g borówek
10g masła orzechowego
odrobinę oliwy lub oleju do smażenia, mi wystarczają 2g.
Patelnię natłuszczamy oliwą lub olejem i rozgrzewamy.
Wszystkie składniki poza borówkami i masłem orzechowym dokładnie mieszamy i wlewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy aż całość się zetnie. Można przykryć dużą pokrywką lub przerzucić, aby wierzchnia część również się ścięła. Możecie też spróbować 'zlewać' środek omleta na boki delikatnie podważając ściętą część. Musicie tutaj znaleźć sposób na swoją patelnię i swoją kuchenkę.
#dietetykBłonie #dietetykBrwinów #dietetykPruszków #dietetykPłochocin #dietetykMilanówek #dietetykGrodziskMazowiecki #dietetykBożaWola #dietetykOżarówMazowiecki #dietetykSochaczew #dietetykPodkowaLeśna #dietetykNadarzyn #dietetykOtrębusy #dietetykBieniewice #odchudzanie #jakschudnać #cukrzyca #otyłość #insulinooporność #niedoczynnośćtarczycy
Comments